| Bun venit la forumul Orpheus Sperăm să vă bucuraţi de vizita voastră. Momentan, vizualizaţi forumul ca şi vizitatori, acest lucru înseamnă că vă sunt limitate accesul şi vizualizările tuturor ariilor şi/sau zonelor de pe board. Dacă vă veţi alătura comunităţii noastre, veţi avea posibilitatea, să utilizaţi forumul şi toate opţiunile puse la dispoziţie, fiecărui membru, pentru a vă bucura pe deplin de vizita voastră aici. Înregistrarea, este simplă, rapidă şi gratuită Înregistrează-te aici Dacă sunteţi deja membru, logaţi-vă în contul dvs., pentru a accesa toate caracteristicile oferite de boardul nostru |
| O poezie pe zi | |
|---|---|
| Topic Started: 19 Aug 2009, 08:46 PM (2,341 Views) | |
| Orpheus | 19 Aug 2009, 08:46 PM Post #1 |
![]()
|
Anotimpurile Virgil Carianopol Coborase primavara Si-am strigat la ea dorit. Cuprinsese toata tara. N-a oprit. Vara a trecut de mana Cu intregul ei avut. Am rugat-o sa ramana, Dar n-a vrut. Am strigat la toamna plina Numai aur pana sus, Numai stele de lumina, Dar s-a dus. A venit si iarna,bat-o, Fara soapte,fara pas. N-am dorit-o, n-am strigat-o Si-a ramas... |
|
Cuvintele sunt lacrimile celor care ar fi vrut aşa de mult să plângă şi nu au putut... Regulament | |
![]() |
|
| dark eyes | 23 Aug 2009, 12:31 AM Post #2 |
|
Gold Member
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Scrie-ma din nou Iuliana Serban raman in asta seara in pragul usii tale cu coltul meu de casa in brate mormanul de-ndoieli m-am cautat prin umblet si nu-s decat absenta prin locurile toate si nu mai pot sa merg. am nopti prin buzunare si zvon de drum pe talpi. ma iarta de-oboseala si scrie-ma din nou. |
|
Risca tot ce ai!Fii asemenea unui jucator!Risca totul,deoarece clipa urmatoare ar putea sa nu mai vina,asa ca de ce sa iti pese? Traieste intens.Traieste fara teama.Traieste fara sa te simti vinovat.Traieste fara sa iti fie frica de iad si fara sa doresti raiul. Traieste pur si simplu. | |
![]() |
|
| dark eyes | 23 Aug 2009, 06:44 PM Post #3 |
|
Gold Member
|
Geneza Iuliana Serban Suntem lumea nascuta dintr-un gand pictat pe tarmul copacilor care au invatat sa respire unul prin altul. |
|
Risca tot ce ai!Fii asemenea unui jucator!Risca totul,deoarece clipa urmatoare ar putea sa nu mai vina,asa ca de ce sa iti pese? Traieste intens.Traieste fara teama.Traieste fara sa te simti vinovat.Traieste fara sa iti fie frica de iad si fara sa doresti raiul. Traieste pur si simplu. | |
![]() |
|
| shai_hulud | 24 Aug 2009, 11:57 AM Post #4 |
|
Gold Member
|
O, tu, cu ochi albastri, cat de frumoasa esti ! Asa desigur sunt fapturile ceresti [...] De ma pecetluieste buza-ti trandafirie Ma simt inviorat ca de-o eucaristie... [ Serban Foarta, Portrete-robot cu texte cu tot] Edited by shai_hulud, 24 Aug 2009, 12:06 PM.
|
| ... pulbere de stele ... | |
![]() |
|
| dark eyes | 24 Aug 2009, 11:57 PM Post #5 |
|
Gold Member
|
Cantec de dor Nichita Stanescu Ma culcasem langa glasul tau. Era tare bine acolo si sanii tai calzi imi pastrau tamplele. Nici nu-mi amintesc ce cantai. Poate ceva despre crengile si apele care ti-au cutreierat noptile. Sau poate copilaria ta care a murit undeva,sub cuvinte. Nici nu-mi amintesc ce cantai. Ma jucam cu palmele in zulufii tai. erau tare indaratnici si tu nu ma bagai in seama. Nici nu-mi amintesc de ce plangeai. Poate doar asa,de tristetea amurgurilor. Ori poate de drag si de blandete. Nu-mi amintesc de ce plangeai. Ma culcasem langa glasul tau si te iubeam. Ai aparut in viata mea I.Van Ai aparut in viata mea cand trebuia, cand nici vantul nu mai batea, cand nici ploaia nu mai venea. Ai aparut in viata mea cand trupul imi era ud, cand gura imi era calda, iar sufletul arid. Ai aparut in viata mea cand nu mai credeam in iubire, cand nici nu te asteptam pe tine. Ai aparut in viata mea fara sa ma anunti macar si mi-ai umplut trairile cu setea ce-o aveai, dand vantului bataie, ploii picaturi, iar mie... tu. Edited by dark eyes, 26 Aug 2009, 06:48 PM.
|
|
![]() |
|
| dark eyes | 28 Aug 2009, 12:16 AM Post #6 |
|
Gold Member
|
Dorinta Marius Constantin Tot ce imi doresc este ...sa te privesc ...acum! Sa ma inec in ochii tai, sa te iubesc...dar,nu stiu cum Sunt singur...din nou...Ce ironie! Iti lipsesc eu oare asa cum imi lipsesti tu mie? |
|
![]() |
|
| mihaela | 28 Aug 2009, 12:56 AM Post #7 |
|
optimista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Copilarie Ana Blandiana Din oglinda ma privea un trup firav Cu claviatura coastelor distincta, Inima-apasa pe clape grav Si-ncerca sa-apara in oglinda. N-am vazut-o niciodata, dar stiam, Ca-ntr-un joc de-a baba-oarba, ca-i ascunsa (Precum inima salcamului din geam Cosul pieptului de crengi o face frunza). Ma-ntrebam de unde l-a-nvatat si daca E aievea cantu-i uniform, Si ca nu cumva in somn sa taca, Mi-era frica seara sa adorm. |
| Love this life! it is unique! | |
![]() |
|
| dark eyes | 30 Aug 2009, 12:02 AM Post #8 |
|
Gold Member
|
In lipsa ta... Anna Panovici Nu vreau sa te mai vad ,dar tot te caut. Sufletul meu e inundat de tine. As vrea sa evadez,insa nu pot In jurul meu zaresc numai ruine... Nici calea nu o mai gasesc, Desi imi sunt atatea usi deschise... Si deseori ma intreb... Oare au fost doar vise? Da.Si stiu ca pot gasi putere Si imi dau seama ca fara tine as putea... Dar in acest moment sunt doar femeie... Acum ce simt e lipsa ta... |
|
![]() |
|
| ceandranalia | 31 Aug 2009, 10:55 PM Post #9 |
|
Junior
![]() ![]() ![]() ![]()
|
Inversare Din somn când ne trezim Noi zicem c-am visat De ce n-am crede şi în vis C-a fost şi-n zi un vis visat Să ne trezim îngânduraţi Şi inversaţi din vis în vis Să spunem când murim c-am înviat Şi morţi am fost în viaţa ce-am lăsat-o În faţa porţii Să-ntoarcem un pocal în aşteptare Şi inversat să curgă în cascade Cu prelungirea apei în pahare Să traversăm tot drumul în răscruce Când ne trezim din vis Ni s-a părut c-am adormit De ce n-am zice şi în vis Că tot ce am trăit ni s-a părut De-am sta cum stă copacul într-o vale Şi am dormi cât dorm frunzele sale Ne-am fi trezit când frunza cade ruptă Şi fructul morţii l-am fi dăruit Din somn când ne trezim Noi spunem c-am visat De ce nu credem şi în vis Că ziua ce-a trecut a fost alt vis |
| Versuri, Versiuni, Inversuri, Universuri | |
![]() |
|
| dark eyes | 5 Sep 2009, 01:41 AM Post #10 |
|
Gold Member
|
Cine moare Pablo Neruda Moare cate putin cine se transforma in sclavul obisnuintei, urmand in fiecare zi aceleasi traiectorii; cine nu-si schimba existenta; cine nu risca sa construiasca ceva nou; cine nu vorbeste cu oamenii pe care nu-i cunoaste. Moare cate putin cine-si face din televiziune un guru. Moare cate putin cine evita pasiunea, cine prefera negrul pe alb si punctele pe "i" in locul unui vartej de emotii, acele emotii care invata ochii sa straluceasca, oftatul sa surada si care elibereaza sentimentele inimii. Moare cate putin cine nu pleaca atunci cand este nefericit in lucrul sau; cine nu risca certul pentru incert pentru a-si implini un vis; cine nu-si permite macar o data in viata sa nu asculte sfaturile "responsabile". Moare cate putin cine nu calatoreste; cine nu citeste; cine nu asculta muzica; cine nu cauta harul din el insusi. Moare cate putin cine-si distruge dragostea; cine nu se lasa ajutat. Moare cate putin cine-si petrece zilele plangandu-si de mila si detestand ploaia care nu mai inceteaza. Moare cate putin cine abandoneaza un proiect inainte de a-l fi inceput; cine nu intreaba de frica sa nu se faca de ras si cine nu raspunde chiar daca cunoaste intrebarea. Evitam moartea cate putin,amintindu-ne intotdeauna ca"a fi viu"cere un efort mult mai mare decat simplul fapt de a respira. Doar rabdarea cuminte ne va face sa cucerim o fericire splendida. Totul depinde de cum o traim... Daca va fi sa te infierbanti,infierbanta-te la soare. Daca va fi sa inseli,inseala-ti stomacul. Daca va fi sa plangi,plangi de bucurie. Daca va fi sa minti,minte in privinta varstei tale. Daca va fi sa furi,fura o sarutare. Daca va fi sa pierzi,pierde-ti frica. Daca va fi sa simti foame,simte foame de iubire. Daca va fi sa doresti sa fii fericit,doreste-ti in fiecare zi... |
|
![]() |
|
| BeRightBack | 7 Sep 2009, 09:34 PM Post #11 |
|
Silver Member
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Monosilab de toamnă George Bacovia Toamna sună-n geam frunze de metal, Vânt. În tăcerea grea, gând şi animal Frânt. În odaie, trist sună lemnul mut: Poc. Umbre împrejur într-un gol, tăcut, Loc. În van peste foi, singur, un condei Frec. Lampa plânge... anii tăi, anii mei Trec. Să mă las pe pat, ochii să-i închid, Pot. În curând, încet va cădea în vid Tot. O, va fi cândva altfel natural, Bis. Toamna sună-n geam frunze de metal, Vis. |
| ;;my blog | |
![]() |
|
| dark eyes | 25 Sep 2009, 06:59 PM Post #12 |
|
Gold Member
|
Nu ma cunosti - sunt fericirea Monica Trif Sunt steaua ce-ti lumineaza penelul ce scrie, sunt misterul ce te poarta spre fantezie, sunt dansul iubirii, sunt feerie sunt bestia ce te duce spre pustnicie, sunt leacul ce-l cauti alinare sa-ti fie,in ceas de durere, apoi bucurie sunt naluca ce-o vezi cand bei din vinul maniei, sunt amintirea de anii copilariei si femeia din vis ce te cheama spre vesnicie. Sunt anonima ,nu ma cunosti si totusi ma stii dintr-o mie. Te aud cum ma chemi zi si noapte...la tine. |
|
![]() |
|
| dark eyes | 15 Oct 2009, 01:12 AM Post #13 |
|
Gold Member
|
Lacrima de roua Nu stiu cand vantul m-a atins cu mangaierea lui... Nu stiu cand tu, steaua mea cazatoare ti-ai lasat culoarea in sufletul meu. Nu stiu cand merele domnesti si-au copt aroma pe buzele mele iar tu ai cules-o ca o himera ratacitoare. Nu stiu de esti rasarit sau apus, sarut sau durere, necuvant sau iubire, tacere sau adevar. ...dar stiu ca ma cauti in fiecare din cerurile tale atat de inalte incat ceilalti nu pot intelege ca doar noi putem visa acolo... ...dar stiu ca soarele se aprinde pentru ca intunericul din noi sa devina mirarea primului sarut, pentru ca nespusele inca vorbe sa atinga infinitul. Nu stiu daca esti azi sau ieri sau Maine...care inseamna mereu prezenta ta ce ma simte ca pe o lacrima de roua pe buzele unui trandafir alb. L.M. |
|
![]() |
|
| dark eyes | 26 Oct 2009, 02:06 AM Post #14 |
|
Gold Member
|
Dă-mi ochii tăi iubite, căci astăzi vreau să plâng/ Aşa cum n-am mai plâns de multă vreme.../ Acoperă-mi tristeţea cu frunzele din crâng /Ce ne-au fost pat în nopţile supreme / Dă-mi astăzi o putere, s-adun râuri ce curg/ Şi să le pun în palma ta cea fină/ Să-ţi fiu nemărginirea aceluiaşi amurg/ Privindu-mă zâmbind, să-mi fii lumină... / De răni nu-mi este teamă mai mult decât mi-a fost/ De necrezut îmi pare azi durerea /Zile şi nopţi, nebune, vor trece fără rost/ Spre miazănoapte alungând tăcerea / S-a stins uşor sărutul, dar noaptea n-a-nghiţit/ Puterea lui... e-n frunzele din crâng... / Dă-mi ochii tăi iubite, cu-albastrul infinit/ Iubeşte-mă, nu mă lăsa să plâng! Nu ma lasa sa plang(Mariana Kabbout) Edited by dark eyes, 26 Oct 2009, 02:06 AM.
|
|
![]() |
|
| dark eyes | 30 Oct 2009, 07:50 PM Post #15 |
|
Gold Member
|
Un pian cu acorduri limpezi,/ Îmi cântă despre tine./ Un sunet s-a desprins, /Te caută printre pulbere de vise./ Te-am lăsat să trăieşti în mine, /Te-am lăsat să-mi intri în suflet./Zadarnic sting acum focul,/ Inima îl aprinde iar…../ Şi-mi vorbeşte despre tine /Spunându-mi să te caut. /Un sunet s-a desprins, /Te caută în freamătul destinului./ Noi doi am fost uneori lumină/ Şi ne trezeam pe petale de dragoste nebună. /Clipele s-au spart de timpul iubirii noastre /Lăsând un dor înecat în umbra lacrimilor mele /Regrete târzii mă înlănţuie ca un blestem /Depărtarea se scurge în suflet/Şi din îmbrăţişarea singurătăţii vreau să scap./Priveşte-ma fără teamă/ Şi-mi voi da seama dacă mă mai iubeşti/Vreau să simt clipa în care ai uitat să mă mai iubeşti.../ O clipă îmi mai doresc acum /Să te întâlnesc în dimineţi cu rouă,/Să te întâlnesc când apune şi răsare soarele/Să te întâlnesc o clipă şi să rămâi o viaţă iubirea mea In dimineti cu roua - Camelia Voicu |
|
![]() |
|
| Orpheus | 31 Oct 2009, 02:06 PM Post #16 |
![]()
|
George Bacovia Ecou de romanţă S-a dus albastrul cer senin Şi primăvara s-a sfârşit - Te-am aşteptat în lung suspin, Tu, n-ai venit! Şi vara, şi nopţile ei, S-a dus, şi câmpu-i veştejit - Te-am aşteptat pe lângă tei, Tu, n-ai venit! Târziu, şi toamna a plecat, Frunzişul tot e răvăşit - Plângând, pe drumuri, te-am chemat, Tu, n-ai venit! Iar, mâini, cu-al iernii trist pustiu, De mine-atunci nu vei mai şti - Nu mai veni, e prea târziu, Nu mai veni! |
|
Cuvintele sunt lacrimile celor care ar fi vrut aşa de mult să plângă şi nu au putut... Regulament | |
![]() |
|
| dark eyes | 31 Oct 2009, 07:58 PM Post #17 |
|
Gold Member
|
Intre cer si pamant Iuliana Serban La granita dintre cer si pamant, acolo unde pasarile zboara ducand cu ele vise Acolo, odata, am pierdut un gand. |
|
![]() |
|
| Daniela | 15 Nov 2009, 04:29 PM Post #18 |
|
papadie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
| |
![]() |
|
| dark eyes | 21 Nov 2009, 07:58 PM Post #19 |
|
Gold Member
|
Vinovati de netraire Iuliana Serban Ai incercat vreodata sa te joci cu nimicul? Sa- inchizi in propriile forme obligandu-l sa-si suporte golul din oglinda? Sa-i arunci in ochi ploaia de visuri si lumina ce urca prin toate orele de neviata, sa-i agati apoi nezborul pe podul celor mai albastre dintre ceruri... Cand vei gasi raspunsuri ce vei face cu povara netrairilor noastre? Oare ai sa mai crezi in nevinovatie? |
|
![]() |
|
| Majer | 4 Dec 2009, 11:08 PM Post #20 |
|
Member
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Ce văd!... E-adevărat?... Tu eşti?... Cum?... N-ai murit?... Tot mai trăieşti?... Pendulă care te-ai oprit din mers, Încerci acum să mergi în sens invers?... Hai!... Spune-mi... Spune-mi tot ce ştii... Să-mi spui chiar şi minciuni, Să-mi spui Ce n-ai spus nimănui - Nici celor morţi, Nici celor vii ... Ce victime ai mai făcut Din clipa-n care urma ţi-am pierdut?... Ce vrăjitoare te-a trecut prin foc Şi-a reuşit să-ţi pună inima la loc?... Şi care-anume sfânt din calendar Te-a sfătuit să te-ntâlneşti cu mine iar?... De ce zâmbeşti? E-adevărat?... Te-ai răzgândit?... Ne-am împăcat?... Iar ne iubim?... Sau, poate, şi-azi ne regăsim Aceiaşi vechi duşmani?... Dar tu mai ştii după câţi ani?... Eu te-am iertat de mult!... Dar tu?... Răspunde-mi "Da"... Răspunde-mi "Nu" - Totuna mi-e!... Ştii tu de ce - La tine "Nu" şi "Da" nu sunt Decât aceleaşi vorbe-n vânt!... De ce te temi?... De ce-ţi ascunzi În palme ochii tăi rotunzi?... De ce-ţi aprinzi ca un semnal De foc bengal Obrajii tăi de porţelan Şi inima de Caliban?... Răspunde-mi!... Vreau să ştiu şi eu, De ce-ai venit?... De dragul meu? Sau, poate, n-ai venit decât Să-mi torni, ca şi-n trecut, pe gât Un păhărel de coniac, Ca eu să tac, Iar tu să ţipi Şi să dispari, apoi, suspect, Cu voluptatea unei bombe de efect!... Ce zici? Aşa e c-am ghicit De ce-ai venit?... De ce te-ncrunţi şi nu-mi răspunzi?... Ce nou secret îmi mai ascunzi?... De ce scrâşneşti din dinţi Şi taci?... Hai!... Spune-mi, ce-ai de gând să faci? Deschide-ţi gura - mii de draci! - Şi lasă-mă să-ţi mai sărut... |
| Live together , die alone ... | |
![]() |
|
| 1 user reading this topic (1 Guest and 0 Anonymous) | |
| Go to Next Page | |
| « Previous Topic · Literatură · Next Topic » |
| Track Topic · E-mail Topic |
4:32 AM May 21
|

![]](http://z3.ifrm.com/static/1/pip_r.png)

4:32 AM May 21