| Bun venit la forumul Orpheus Sperăm să vă bucuraţi de vizita voastră. Momentan, vizualizaţi forumul ca şi vizitatori, acest lucru înseamnă că vă sunt limitate accesul şi vizualizările tuturor ariilor şi/sau zonelor de pe board. Dacă vă veţi alătura comunităţii noastre, veţi avea posibilitatea, să utilizaţi forumul şi toate opţiunile puse la dispoziţie, fiecărui membru, pentru a vă bucura pe deplin de vizita voastră aici. Înregistrarea, este simplă, rapidă şi gratuită Înregistrează-te aici Dacă sunteţi deja membru, logaţi-vă în contul dvs., pentru a accesa toate caracteristicile oferite de boardul nostru |
- Pages:
- 1
- 2
| Cum a aparut omul? | |
|---|---|
| Topic Started: 25 Aug 2009, 08:58 PM (1,079 Views) | |
| Malitzia | 25 Aug 2009, 08:58 PM Post #1 |
|
Atena
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Se stie ca teoria lui Darwin nu se verifica in realitate. Atunci cum a aparut omul? |
| |
![]() |
|
| gabriel | 25 Aug 2009, 09:16 PM Post #2 |
|
Street rider
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
L-a creat Dumnezeu cu crearea globului , cel putin asta zice religia mea. |
| Have no fear Ghost is here | |
![]() |
|
| Malitzia | 25 Aug 2009, 10:01 PM Post #3 |
|
Atena
|
Pai cum l-a creat? |
| |
![]() |
|
| gabriel | 25 Aug 2009, 10:21 PM Post #4 |
|
Street rider
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Eu stiu .....nu stiu. Pe mine nu ma interseaza daca el a venit din maimuta , eu am fost educat de mic ca Dumnezeu la creat pe Adam apoi pe Eva ,si a dat nastere la alti oameni , daca nu cred asta inseamna ca am dubii despre Dumnezeu daca altcineva gaseste o teorie bazata o voi crede |
| Have no fear Ghost is here | |
![]() |
|
| shai_hulud | 26 Aug 2009, 12:07 AM Post #5 |
|
Gold Member
|
Esti sigura, Malitzia, ca teoria lui Darwin nu se verifica in realitate ? :)
Edited by shai_hulud, 26 Aug 2009, 12:07 AM.
|
| ... pulbere de stele ... | |
![]() |
|
| Malitzia | 26 Aug 2009, 09:20 AM Post #6 |
|
Atena
|
Nu se verifica. Pana acum nu s-a implinit faptul ca o specie sa evolueze in alta. |
| |
![]() |
|
| Sikandar | 29 Aug 2009, 12:12 PM Post #7 |
|
Member
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
A fost creat, fireşte. Natura reprezintă doar un substrat necesar existenţei omului. Şi atât. |
![]() ![]() | |
![]() |
|
| Sikandar | 29 Aug 2009, 12:12 PM Post #8 |
|
Member
|
Read the Bible. |
![]() ![]() | |
![]() |
|
| Malitzia | 29 Aug 2009, 03:21 PM Post #9 |
|
Atena
|
Tu chiar crezi ca tot ce scrie acolo tb interpretat mot-a-mot? :blink: |
| |
![]() |
|
| Sikandar | 29 Aug 2009, 08:20 PM Post #10 |
|
Member
|
Cum să nu. Omul îşi are originea în Dumnezeu. Cunoşti tu vreo explicaţie care să infirme existenţa unui Creator? Ia. |
![]() ![]() | |
![]() |
|
| Malitzia | 30 Aug 2009, 03:19 PM Post #11 |
|
Atena
|
Asta stiu si eu ca isi are originea in Dumnezeu. Dar cum s-a infaptuit acest proces? |
| |
![]() |
|
| Sikandar | 30 Aug 2009, 07:24 PM Post #12 |
|
Member
|
Prin puterea cuvântului Său. Citeşte pericopa biblică, ţi-am spus. Dumnezeu L-a creat pe om după chipul şi asemănarea Sa, din natura văzută şi nevăzută; i-a făcut trupul din pământ pentru ca mai apoi să-i ofere suflet raţional. Raţinunea este elementul principal care ne deosebeşte de animale. Actually, importanţa omului faţă de un animal se arată şi prin faptul că animalul este doar produsul simplei exprimări a voinţei divine, pe când omul este creat prin lucrare directă şi după consiliu dumnezeiesc. Omul reprezintă punctul de întâlnire a celor două naturi, a celor două lumi, spirituală şi materială. Omul este aşezat de către Dumnezeu în postura de stăpân al pământului şi astfel el devine substitutul lui Dumnezeu pe pământ. Privind lucrurile din această perspectivă, mă amuză extrem că această teorie a reîncarnării încearcă să reducă importanţa omului în raport cu natura. |
![]() ![]() | |
![]() |
|
| mihaela | 3 Sep 2009, 08:33 PM Post #13 |
|
optimista
|
Gen 2, 7 - „Domnul Dumnezeu a plămădit pe om/Adam din ţărâna pământului şi a suflat în nările lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul/Adam fiinţă vie" - provine, de la „ţărână", „pământ" (ebraică adama, אֲדָמָה ). Dumnezeu l-a plămădit pe Adam din „adama" deci, „cel pământesc". Numele de «adam» este folosit în Biblie pentru om în general şi ca nume colectiv pentru tot neamul omenesc. „Adam a chemat numele femeii sale Eva, fiindcă este mama tuturor celor vii" (Gen 3, 20). Numele de Eva, (ebraică חַוָּה Hava), înseamnă „cea vie", provenind din rădăcina חיה ("a fi viu"). Conform catehismului bisericilor creştine, Iisus Hristos este „Noul Adam", inaugurând noua creaţie: "Primul om ieşit din pământ este pământesc, însă cel de-al doilea om vine din cer" (1 Cor 15, 47). „Noua naştere" inaugurată de Hristos este viaţa dumnezeiască dată celor care cred în Hristos. La Botezul lui Iisus, „s-au deschis cerurile" (Mt 3, 16), pe care le închisese păcatul lui Adam. sursa |
| Love this life! it is unique! | |
![]() |
|
| Malitzia | 3 Sep 2009, 09:10 PM Post #14 |
|
Atena
|
A doua nastere se refera la autorealizare, prin cea de-a doua moarte( moartea agregatelor psihologice , sau euri, sau demonii pe care ni i-am creat singur si datorita carora vom ajunge in infernuri). Iisus a fost un initiat si a trecut prin a doua nastere. Ar trebui sa-i urmam exemplul. |
| |
![]() |
|
| Sikandar | 3 Sep 2009, 09:43 PM Post #15 |
|
Member
|
Ha ha, aţi început cu citatele scripturistice. Mâine vă răspund, căci acum nu am starea necesară. |
![]() ![]() | |
![]() |
|
| mihaela | 11 Sep 2009, 11:03 PM Post #16 |
|
optimista
|
Misterele Originii Omului |
| Love this life! it is unique! | |
![]() |
|
| Lord_Byron | 11 Apr 2010, 03:36 AM Post #17 |
|
Junior
![]() ![]() ![]() ![]()
|
Ei nu. Omul este in varful lantului trofic, da rdaca mai astepti ceva timp, poti asista si la evolutia lui. :biggrin: |
In vizita !
| |
![]() |
|
| Malitzia | 11 Apr 2010, 09:54 AM Post #18 |
|
Atena
|
Astea sunt doar teorii fara baza reala...Chiar nu exista niciun caz in care o brosca sa devina pisica. |
| |
![]() |
|
| Kahila | 15 Apr 2010, 04:42 PM Post #19 |
|
Member
|
Mai ales pisica :biggrin: Nu agreeez ideea cu maimuta deloc,mai ales ca are multe fisuri.Si sincer nu-mi convine deloc. Ganditi-va ca noi ne folosim numai 10/15 % din capacitatea creierului si totusi am putut face rachete sa exploram spatiul calculator, internet, televizor, avioane, invingem diferite boli etc.Ce s-ar intampla daca capacitatea creierului ar fi 50 % sa zicem? Ipoteze sunt:Creator, Darwin, Annunaki s-au teoria din carrtea lui T,Moldovan "Experimentul Terra" care o consider doar o poveste...dar mai stii? :biggrin: |
![]() |
|
| shai_hulud | 3 Sep 2010, 10:36 PM Post #20 |
|
Gold Member
|
Daca asta-i tot ce-ai inteles tu din evolutionism, Malitzia, mai trebuie sa citesti multe... E atat de plin Pamantul de DOVEZI ale evolutiei speciilor, incat daca tu preferi sa fii oarba, "be my guest" :) Ai putea doar sa te gandesti singura cat de repede a produs omul (prin actiuni voite de incrucisari) mutatiile schimbarii caracteristicilor unor specii de pisici, sau caini... Extrapoleaza la durate de miloane, sau chiar miliarde de ani si conditii de mediu in atatea schimbari... si ar trebui sa ajungi la o concluzie... Ai putea petrece oarece timp citind: http://en.wikipedia.org/wiki/Evidence_of_common_descent http://ro.wikipedia.org/wiki/Teoria_evolu%C8%9Biei si poate n-ar strica: http://en.wikipedia.org/wiki/Embryo_drawing si la urma poate reusesti sa te delectezi cu spusele unei somitati in domeniu: http://www.edge.org/3rd_culture/mayr/mayr_index.html Dar n-o s-o faci, este ? |
| ... pulbere de stele ... | |
![]() |
|
| 1 user reading this topic (1 Guest and 0 Anonymous) | |
| Go to Next Page | |
| « Previous Topic · Filozofie · Next Topic » |
- Pages:
- 1
- 2

![]](http://z3.ifrm.com/11/88/0/p85187/pip_r.png)

6:57 AM Feb 7