| Bun venit la forumul Orpheus Sperăm să vă bucuraţi de vizita voastră. Momentan, vizualizaţi forumul ca şi vizitatori, acest lucru înseamnă că vă sunt limitate accesul şi vizualizările tuturor ariilor şi/sau zonelor de pe board. Dacă vă veţi alătura comunităţii noastre, veţi avea posibilitatea, să utilizaţi forumul şi toate opţiunile puse la dispoziţie, fiecărui membru, pentru a vă bucura pe deplin de vizita voastră aici. Înregistrarea, este simplă, rapidă şi gratuită Înregistrează-te aici Dacă sunteţi deja membru, logaţi-vă în contul dvs., pentru a accesa toate caracteristicile oferite de boardul nostru |
- Pages:
- 1
- 2
| De ce mint, femeile ? | |
|---|---|
| Topic Started: 1 Sep 2009, 07:35 PM (1,780 Views) | |
| Orpheus | 1 Sep 2009, 07:35 PM Post #1 |
![]()
|
Unii sunt de parere ca lumea de azi le forteaza pe femei sa minta. Asa o fi, insa indiferent de motiv, cred ca femeile mint, atunci cand o fac, mult mai inteligent decat o fac barbatii. Adesea in societatea noastra ele sunt obligate sa pastreze aparentele, astfel incat, de cele mai multe ori, au ceva de ascuns. Sunt cazuri, tot mai dese, cand femeile folosesc minciuna ca si tehnica de supravietuire si o fac pentru ca de foarte mult timp acest lucru a dat rezultate spectaculoase. Sa ne intelegem, nu inseamna ca barbatii sunt sfinti, ca nu mint, vai de mine, insa as dori acum sa discutam despre acest subiect. Voi ce parere aveti ? de ce o fac ? |
|
Cuvintele sunt lacrimile celor care ar fi vrut aşa de mult să plângă şi nu au putut... Regulament | |
![]() |
|
| mihaela | 1 Sep 2009, 10:17 PM Post #2 |
|
optimista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
:pardon: Ar fi n motive...sa nu te faca sa te simti prost :angel3: ,sa isi ascunda defectele :angel3: ,sa scape de un oaspete nedorit :angel3: ,cam in acest fel am fost mintita :pride: :ang: Iar parerea mea este o chestiune de caracter si educatie,dar si autoeducatie :mousqetaire: |
| Love this life! it is unique! | |
![]() |
|
| Sikandar | 1 Sep 2009, 10:39 PM Post #3 |
|
Member
|
Femeia. Vizionaţi-l până la final. |
![]() ![]() | |
![]() |
|
| dark eyes | 2 Sep 2009, 12:01 AM Post #4 |
|
Gold Member
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Mda...Minciuna este cel mai elementar mijloc de autoaparare. |
|
Risca tot ce ai!Fii asemenea unui jucator!Risca totul,deoarece clipa urmatoare ar putea sa nu mai vina,asa ca de ce sa iti pese? Traieste intens.Traieste fara teama.Traieste fara sa te simti vinovat.Traieste fara sa iti fie frica de iad si fara sa doresti raiul. Traieste pur si simplu. | |
![]() |
|
| Malitzia | 2 Sep 2009, 07:52 AM Post #5 |
|
Atena
|
Nu este vorba numai de femei. In genral mint cei care nu mai niciun strop de constiinta pentru a-si astisface propriile dorinte. Am cunoscut multe persoane care minteau fara niciun regret, din diferite motive. Cel mai des se minte pentru autoaparare, pentru a evita criticile, discutiile, certurile, pentru a-si crea o anumita imagine, pentru a acscunde o fapta despre care stie ca este gresita fata de o anumita persoana, dar nu poate sa-si asume responsabilitatea urmarilor etc. Lista e lunga, dar in genral mint cei care urmaresc un anume scop sau doar pentru autoaparare. Femeile o fac mai bine pentru ca sunt mai abile cand este vorba de a cunoaste psihicul uman, ele aplicand de cele mai multe ori psihologia inversa, punandu-se in locul celui pe care trebuie sa-l minta. |
| |
![]() |
|
| Orpheus | 2 Sep 2009, 03:03 PM Post #6 |
![]()
|
Citisem undeva ca femeile spun zilnic cam opt minciuni :blink: ....nu cunosc, tot ce-i posibil.. Insa se spune ca femeile au puterea de a privi in ochi persoana pe care o mint pentru ca acestea isi elaboreaza atat de bine minciuna incat la un moment dat ar putea si ele sa creada ceea ce spun, cel putin asa afirmau psihologii si anume: „Femeile sunt foarte atente la toate detaliile si de aceea isi structureaza o intreaga poveste, pentru ca aceasta sa devina cat mai credibila. De cealalta parte sunt barbatii, care folosesc cele mai simple moduri de a minti. Initiativa de a minti la barbati este una spontana, nicidecum gandita. Barbatul minte cu brutalitate, tocmai pentru ca este constient ca in final, resursele sunt la el, ca el este cel care detine puterea, iar faptul ca este sau nu crezut este mai puţin important pentru acesta. |
|
Cuvintele sunt lacrimile celor care ar fi vrut aşa de mult să plângă şi nu au putut... Regulament | |
![]() |
|
| Malitzia | 2 Sep 2009, 06:12 PM Post #7 |
|
Atena
|
Asta este adevarat. :biggrin: |
| |
![]() |
|
| samsara | 3 Sep 2009, 02:07 PM Post #8 |
![]()
Daca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Pare ca am avea puteri paranormale de fapt ... eu nu sunt o buna mincinoasa sau cel putin asa zic eu. Dar cred ca femeile mint din aceleasi motive ca si barbatii. fain video cu Ice age :roll2: |
|
Toţi trăim sub acelaşi cer, dar nu toţi avem acelaşi orizont. http://artasisavoare.wordpress.com/ | |
![]() |
|
| Olimpia | 5 Sep 2009, 05:53 PM Post #9 |
|
no one
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Am citit si recitit... De ce mint femeile... Femeile prin natura firii lor sunt mai blande, mai suave si imbraca frumos unele fapte, evenimente, drame....etc. , insa,niciodata o femeie nu va putea minti atat de bine incat sa descrie grozavia unui viol,atrocitatea unei crime, pierderea cuiva drag, Intradevar ele construiesc o poveste chiar si atunci cand tradeaza, inseala, o primeneste in cuvinte frumoase ce le avantajeaza sau mai bine zis ii avantajeaza pe cei ce le stimuleaza, provoaca sau impinge sa minta. Oricat de frumos ar minti o femeie nu va putea reda niciodata duritatea, vulgaritatea si cruditatea celor ce se simt mintiti, tocmai pentru ca nu sunt in stare de asemenea grozavii. Cand intalnesti o femeie plangand (batuta bine de al sau sot) si o intrebi: -Ce ti s-a intamplat? ea va rspunde: -Am cazut pe scari. (minte frumos) Daca plange ca fiul ei a facut o grozavie va raspunde: -Am taiat ceapa, ma doare maseaua, orice altceva (minte din nou) Daca mama sa o intreaba: -Sunteti bine, esti fericita? va raspunde: -Sunt bine mama. desi nu este (sunt si exceptii) Daca intrebi o femeie ce tocmai si-a petrecut noaptea cu un barbat cum a fost, va raspunde: -Superb! chiar daca a fost o noapte jalnica (deja sunteti fericiti cand auziti o astfel de minciuna) Daca intrebi o femeie ce tocmai a fost violata: -Cum te simti, cum de s-a intamplat? va spune: -Ma simt rau, s-a intamplat pur si simplu sau ca asa a fost sa fie....minciuni uriase... Gingasia femeii nu va putea reda...ce poveste ar putea construi? Exemple sunt multe pe care le stiti insa paradoxul este in exemplul urmator: daca intrebi o femeie de ce si-a inselat sotul: -De ce ai facut asta? ea va raspunde: -Si el a facut-o ori pentru ca nu vrea sa-mi acorde divortul si doar asa scap sau pentru ca ma bate si am cautat un pic de afectiune in alta parte, etc (mai sunt si exceptii) Paradoxul: femeia spune de cele mai multe ori adevarul insa, este luat totul drept minciuna chiar si de femei. Gandul pe care-l avem majoritatea este: *Asteia i s-a facut de *duca* si cauta motive...* Concluzia: Femeile mint dar nu indeajuns de bine. Invatati sa mintiti, doar asa veti putea ajunge sa descrieti gravitatea faptelor celor care MERITA mintiti, pentru ca la un moment dat nici macar nu mai conteaza daca e adevar sau minciuna....scuze anticipat daca e cazul.. :pardon: :rose1: |
| Daca nu-mi dai,....ia tu si ce nu am... | |
![]() |
|
| dark eyes | 5 Sep 2009, 07:50 PM Post #10 |
|
Gold Member
|
hm |
|
Risca tot ce ai!Fii asemenea unui jucator!Risca totul,deoarece clipa urmatoare ar putea sa nu mai vina,asa ca de ce sa iti pese? Traieste intens.Traieste fara teama.Traieste fara sa te simti vinovat.Traieste fara sa iti fie frica de iad si fara sa doresti raiul. Traieste pur si simplu. | |
![]() |
|
| Catalin | 6 Sep 2009, 09:35 PM Post #11 |
|
Si totusi minciuna ... minte . |
| Exista doua categorii de oameni: cei care impart oamenii in categorii si cei care nu impart oamenii in categorii. | |
![]() |
|
| Anca | 11 Nov 2009, 05:35 PM Post #12 |
|
Advanced Member
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Ce comparatie :lool: |
|
Now u see me, now u don't http://myzulay.webs.com/ | |
![]() |
|
| Forrest | 11 Nov 2009, 07:34 PM Post #13 |
|
Member
|
Dom'ne, io nu stiu cat mint femeile, da' stiu cat mint barbatii :lol: Io zic ca e scor egal, iar motivele sunt aceleasi, daca pui ochiul atent pe ele. |
![]() |
|
| dark eyes | 18 Nov 2009, 01:37 AM Post #14 |
|
Gold Member
|
Mda...De ce?...ia sa vedem...Incearca sa se protejeze,incearca sa-si ascunda trecutul,nu au incredere,nu vor sa raneasca...Suficiente motive?
Edited by dark eyes, 19 Nov 2009, 01:40 AM.
|
|
![]() |
|
| dark eyes | 19 Nov 2009, 01:45 AM Post #15 |
|
Gold Member
|
Si...pentru ca le face o deosebita placere...pentru ca isi permit....pentru ca au pe cine minti...pentru ca existati voi cele mai credule creaturi BARBATII, |
|
![]() |
|
| Forrest | 23 Nov 2009, 02:28 PM Post #16 |
|
Member
|
nush, dark eyes, da' mi'ar fi de ajutor niste explicatii :rolleyes: |
![]() |
|
| Ofra | 5 Apr 2010, 01:42 PM Post #17 |
|
Advanced Member
|
Poate si pentru ca ele, minciunile, uneori sunt lacrimile celor care ar fi vrut asa de mult sa planga si nu au putut. Sau poate pentru ca semenii nostri nu pot concepe o lume fara suferinta?! Nu stiu. Dar mai bine luam lucrurile asa cum sunt, si nu cum am vrea sa fie. Iar in armonie cu sine si cu lumea, minciuna se va ofili. Nu va mai inflori la orice contradictie, oricat de mica ar fi ea. :) |
![]() |
|
| Ofra | 6 Apr 2010, 09:29 PM Post #18 |
|
Advanced Member
|
Dar barbatii, de ce mint?! Astazi am constatat (si nu pentru prima data!), ca exista o anumita tipologie de barbati care sunt campioni la asta. Dar pe noi femeile, ne incanta acel Geniu care poate deosebi "diamantul" de "nisipul grosolan", iar la oameni, fie ei si printi, duci sau tarani, savanti ori ignoranti, aptitudinile deosebite. :mauridia: |
![]() |
|
| Orpheus | 6 Apr 2010, 09:50 PM Post #19 |
![]()
|
De mintit, mintim toti, barbati, femei, copii.... Insa, in general, daca e sa discutam despre subiectul initial propus, oricat ar nega unii sau motiva altii, minciuna are o prezenta ubicua in firea femeii. Asadar, de ce mint femeile, dar nu numai ele, evident, deoarece minciuna este o figura, daca o putem numi asa, a rationalitatii desfasurata in vederea infruntarii unei dificultati ivite si evident, in perspectiva rezolvarii ei spre beneficiul agentului ce o propaga. Minciuna a fost, este si va fi intotdeauna, in opinia mea, motivata, supradeterminata de dorinte, de interese. De multe ori, femeia minte falsificand sau minte …adeverind. Ralierea la un adevar nu este intotdeauna tocmai usoara si nici nu este urmarita intr-un mod foarte categoric. Cunosc destule cazuri in care femeia se adaposteste fie de unele lucruri, fie de altii sau chiar de propria persoana, sub faldurile expresiei ticluite. Citisem, undeva mai in urma, ca cea mai grea este prima minciuna, ei bine, asa este, constatand ca maiastra inventie ii asigura un oarecare confort, siguranta si/sau succes, femeia persevereaza in acest sens, reiterand sau perfectionand formula de ascundere, de inducere in eroare, de fortare a barajelor imaginare. Nu are sa ne vina sa credem, insa fata de adevar, care este extrem de simplu, el bazandu-se in exclusivitate pe realitate, minciuna constituie un act psihic extrem de complex, cu rezonante socio-culturale, ce vizeaza mai multe straturi existentiale, ca cele ontologice, gnoseologice, retorice, axiologice, antropologice, culturologice, sociologice. Asadar, nevinovata minciuna, in aparenta la fel de simpla si de facila ca adevarul, cea pe care o folosim atat de des, si noi barbatii, nu doar femeile, presupune o maturitate a constiintei, o gandire de tip simbolic, o decentrare si dedublare subiectiva, o dezvoltare minimala a limbajului. Pe fond, cred ca femeile, ( sa admitem totusi si barbatii ), care stiu sa minta, cu adevarat, ar trebui mai curand privite, ... admirativ. |
|
![]() |
|
| Birlic | 27 Apr 2010, 10:45 AM Post #20 |
|
Gambler
|
Posibil ,dar eu as admira de la o distanta de siguranta ,o persoana despre care stiu ca este mincinosul perfect.Bine ca nu voi constientiza niciodata chestia asta,altfel nu ar mai fi asa de perfecta minciuna. |
| Atunci cand doi oameni au pareri contrare despre acelasi subiect,cu siguranta ca,ori unul din ei se inseala,ori se inseala amandoi. | |
![]() |
|
| 1 user reading this topic (1 Guest and 0 Anonymous) | |
|
|
| Go to Next Page | |
| « Previous Topic · Psihologie · Next Topic » |
- Pages:
- 1
- 2
| Track Topic · E-mail Topic |
5:05 AM May 21
|

![]](http://z3.ifrm.com/static/1/pip_r.png)

5:05 AM May 21