| Bun venit la forumul Orpheus Sperăm să vă bucuraţi de vizita voastră. Momentan, vizualizaţi forumul ca şi vizitatori, acest lucru înseamnă că vă sunt limitate accesul şi vizualizările tuturor ariilor şi/sau zonelor de pe board. Dacă vă veţi alătura comunităţii noastre, veţi avea posibilitatea, să utilizaţi forumul şi toate opţiunile puse la dispoziţie, fiecărui membru, pentru a vă bucura pe deplin de vizita voastră aici. Înregistrarea, este simplă, rapidă şi gratuită Înregistrează-te aici Dacă sunteţi deja membru, logaţi-vă în contul dvs., pentru a accesa toate caracteristicile oferite de boardul nostru |
- Pages:
- 1
- 2
| Despre timp | |
|---|---|
| Topic Started: 20 Nov 2009, 11:58 AM (791 Views) | |
| Orpheus | 27 Apr 2010, 11:26 AM Post #21 |
![]()
|
Birlic, de acord cu tine, opinia ta este apropiata de unele pe care le-am mai vazut exprimate, si pe site-uri de specialitate, si este in consecinta, cat se poate de pertinenta si la obiect, insa, ce nu prea pricep eu, in toata povestea asta cu scurtatul zilei, cu orele "mari" si cele "mici", este capacitatea si modul in care acest fenomen poate influenta un mecanism independent, creat de om .... ceasul. El in continuare, functioneaza, mecanic, la acest tip de ceasuri ma refer si nu la cele electronice sau de alta natura, respectand o marime standard, de cronometrare, cea impusa de constructor, si care nu s-a schimbat de prin 1280, de la aparitia ceasului cu roti, si pana azi, adica marimea secundei, timpul de balans, este neschimbat de sute de ani. Luand in calcul asta, nu reusesc sa fac o conectica logica, intre asa zisa scurtare continua a zilei, si ceasul mecanic care merge in acelasi regim, de sute de ani. Ar trebui, ca la un moment dat, ele ( ceasurile ), sa fie atat de decalate fata de schimbarile afirmate, incat sa se ajunga sa ne arate ora 12 ... ziua, si afara deja sa fie intunecat. |
|
Cuvintele sunt lacrimile celor care ar fi vrut aşa de mult să plângă şi nu au putut... Regulament | |
![]() |
|
| Birlic | 27 Apr 2010, 11:23 PM Post #22 |
|
Gambler
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Aici trebuie sa iti dau eu dreptate.M-am gandit la chestia asta si eu.Teoria scurtarii timpului este atat de seducatoare[de fapt infricosatoare] incat m-am hotarat sa fac abstractie de ceasurile acelea mecanice, pana va gasi cineva o explicatie in acord cu frumoasa teorie. |
| Atunci cand doi oameni au pareri contrare despre acelasi subiect,cu siguranta ca,ori unul din ei se inseala,ori se inseala amandoi. | |
![]() |
|
| redbyst | 24 Aug 2010, 08:47 PM Post #23 |
|
Junior
![]() ![]() ![]() ![]()
|
sa nu iutam ca asupra ceasurilor mecanice actioneaza diverse forte cum ar fi cea gravitationala, etc in concluzie daca una din fortele care influenteaza functionarea ceasului mecanic se schimba catusi de putin masurarea nu mai are aceeasi acuratete. Timpul este relativ a spus ALBERT. |
| Some things never change! | |
![]() |
|
| Orpheus | 27 Aug 2010, 03:27 PM Post #24 |
![]()
|
Interesanta si de luat in seama aceasta precizare, in legatura cu influenta gravitatiei. Intradevar, intre campul magnetic al pamantului si gravitatie este o legatura directa. Se stie ca in timpul dinozaurilor, gravitatia era aproximativ 2,5 Gauss, adica cu 80% mai puternica decat este acum, iar o buna perioada de timp gravitatia a fost constanta ceea ce dus la stabilirea Pamantului spre o “gravitatie statica” (spre deosebire de “gravitatia pulsata”). Gravitatie care insa a inceput treptat sa scada, chiar si in secolul trecut, a fost observata o continuare a declinului campului magnetic al Pamantului cam cu inca 5%. Ceea ce ar putea duce la o accelerare a mecanismelor mobile din ceasurile mecanice, intr-un mod atat de fin incat sa nu observam,. |
|
Cuvintele sunt lacrimile celor care ar fi vrut aşa de mult să plângă şi nu au putut... Regulament | |
![]() |
|
| shai_hulud | 3 Sep 2010, 09:47 PM Post #25 |
|
Gold Member
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Ei, Birlic... cum o sa fie secundele mai mici ? :) Definitia exacta a duratei de o secunda este: "durata a exact 9 192 631 770 de perioade ale radiației ce corespunde tranziției dintre cele două niveluri hiperfine ale stării fundamentale ale atomului de cesiu 133 în repaus la temperatura de 0 K." Unde intervine aici influenta gravitatiei sau a oricarui alt factor fizic ? :) Nu stiu unde ai citit tu despre chestia cu durata unei zile ca fiiind de fapt 16,7 ore din ...etc etc... dar mi-e teama ca faci niste "confuzii" ..... Fizica nu e chiar asa de relativa precum ... cursul dolarului. Durata zilei SCADE ... cu 2 milisecunde pe secol (influenta mareelor asupra rotatiei planetei noastre). Deci ? http://ro.wikipedia.org/wiki/Timp_solar (citeste lista de bibliografie din articol :) ). http://en.wikipedia.org/wiki/Sidereal_time |
| ... pulbere de stele ... | |
![]() |
|
| 2 users reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous) | |
|
|
| « Previous Topic · Filozofie · Next Topic » |
- Pages:
- 1
- 2
| Track Topic · E-mail Topic |
5:24 AM May 21
|

![]](http://z3.ifrm.com/static/1/pip_r.png)

5:24 AM May 21