Welcome Guest [Log In] [Register]
Postări noi
Bun venit la forumul Orpheus

Sperăm să vă bucuraţi de vizita voastră.

Momentan, vizualizaţi forumul ca şi vizitatori, acest lucru înseamnă că vă sunt limitate accesul şi vizualizările tuturor ariilor şi/sau zonelor de pe board. Dacă vă veţi alătura comunităţii noastre, veţi avea posibilitatea, să utilizaţi forumul şi toate opţiunile puse la dispoziţie, fiecărui membru, pentru a vă bucura pe deplin de vizita voastră aici.

Înregistrarea, este simplă, rapidă şi gratuită

Înregistrează-te aici

Dacă sunteţi deja membru, logaţi-vă în contul dvs., pentru a accesa toate caracteristicile oferite de boardul nostru

Username:   Password:
Add Reply
istoria pe placul tuturor; discutii libere despre istorie
Topic Started: 22 Jan 2010, 11:54 AM (454 Views)
simplyred
Default Avatar
Junior
[ *  * ]
Prima Diplomă leopoldină(1699) : acorda bisericii unite şi clerului acesteia aceleaşi drepturi, privilegii şi imunităţi ca şi bisericii catolice.
A doua Diplomă leopoldină(1701) : confirmând cuprinsul celei anterioare, adaugă şi dispoziţia esenţială ca ţăranii şi locuitorii români în genere, care se vor uni cu biserica romano-catolică, nu vor mai fi pe viitor socotiţi drept toleraţi ci vor fi primiţi între staturile ţării, ca şi ceilalţi catolici.
Marea Schismă(1054) : Patriarhul Mihail I Kerularios(1043-1058) şi Papa Leon al IX -lea(1049-1054) se excomunică reciproc. Separarea bisericii din Roma de cea din Constantinopol
Iconoclaşti : cei care combat cultul icoanelor
Iconoduli : cei care apără icoanele
Regimul Fanariot : în 1711 în Moldova ; în 1716 în Ţara Românească. A durat până în anul 1821.
Offline Profile Quote Post Goto Top

Orpheus
Member Avatar

Despre iconoclasti, cei care erau impotriva icoanelor, se spune ca sunt urmasii lui Origen.
Cuvintele sunt lacrimile celor care ar fi vrut aşa de mult să plângă şi nu au putut...

Regulament

Sikandar
Member Avatar
Member
[ *  *  * ]
Orpheus
3 Feb 2010, 08:45 AM
Despre iconoclasti, cei care erau impotriva icoanelor, se spune ca sunt urmasii lui Origen.
Origen, cel-ce-s-a-castrat.
Din cauza traiului auster şi a concepţiilor eronate.

Dar totuşi, porunca a 2a este clară, din punctul meu de vedere: "Să nu-ţi faci chip cioplit şi niciun fel de asemănare a vreunui lucru care este în cer sau pe pământ (...)

Creştinii primelor veacuri nu aveau niciun fel de icoane.
Posted Image
Posted Image

ghizela
Member Avatar
Member
[ *  *  * ]
Iar acum se inchina la atatia sfinti ca nu mai au timp de Dumnezeu!Icoane ca icoane,dar s-a umplut lumea de moaste,si un circ total in jurul lor! Iertat sa-mi fie dar...... :church:
fi bun pana la moarte!

Sikandar
Member Avatar
Member
[ *  *  * ]
http://alexandrutigrul.wordpress.com

Istorie romantică şi alte articole.
Posted Image
Posted Image

1 user reading this topic (1 Guest and 0 Anonymous)
« Previous Topic · Istorie · Next Topic »
Add Reply

***Go to top***